Kreativna sekcija-obavještenje

KREATIVNA RADIONICA

Poziva sve učenike Građevinske škole kao i zaposlene profesore da se uključe u projekat pod nazivom SLAGALICA – MAKARONA CITY

Učesnici u projektu mogu izabrati, prema svojim sklonostima, vid izražavanja kao što je: pisanje, crtanje, slikanje, fotografisanje, maketarstvo ili video prezentovanje.

Cilj je napraviti što više predmeta ili objekata inspirisanih graditeljstvom koje bi nakon povratka u školske klupe zajedno slagali u formu grada. U prostorijama škole planiramo izložiti vaše eksponate, a najbolji radovi će pronaći svoje mjesto na različitim takmičenjima kojih će nadamo se biti.

Možete praviti makete kuća, zgrada, mostova, igrališta, ili projektovati u formi skica i crteža. Materijali za izradu maketa treba da su različiti i dostupni u vašim domaćinstvima, a zaštitni znak mogu biti makarone jer vjerujem da ih bar sada ima u svakoj kući.

Pozivam vas da budete kreativni i van ovih okvira, da slikate, crtate, pišete i radujem se ponovnom susretu sa svima vama kada ćemo podijeliti iskustva nastala u periodu pandemije.

Za više informacija mi možete pisati na sanjacv@gmail.com

Pozdrav,    Sanja Cvijić Vučković